2 Vijf jaar TIKI bar bij Wim Marchal, in café Het Zevende Zegel in Otenburg.
Vertommen Vijf jaar TIKI bar bij Wim Marchal, in café Het Zevende Zegel in Otenburg.

Tikibar van café Het Zevende Zegel bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd!

Cafébaas Wim Marchal (52) van het bekende café Het Zevende Zegel aan de Leuvensebaan in Ottenburg opende exact vijf jaar geleden zijn Tiki Bar aan de achterzijde van zijn café. Eind deze maand wordt dit stevig gevierd. Enkele maanden geleden vierde Marchal de kwarteeuw van zijn bruine kroeg, waar regelmatig optredens en tentoonstellingen plaatsvinden.

“Ik wou tijdens de zomer iets anders bieden aan mijn klanten, zodat ze bij warme temperaturen niet steeds binnen moesten blijven zitten”, zegt Marchal. Er is een grote overdekte bar in openlucht ingericht waar er bijvoorbeeld naar sport gekeken kan worden. Je kan er ook petanque spelen. De bar past bij de rocksfeer van het café en er vinden geregeld optredens plaats.  

“De overdekte ruimte bestaat uit twee delen. Net zoals in Polynesië, naar waar de bar verwijst, is er een vuur- en een waterdeel”, zegt Marchal. “Aan de rechterzijde heb je een grote foto van lava en naar het midden van de zaak toe blijft het vuurelement aanwezig, maar iets genuanceerder om uiteindelijk wat te verdampen en over te gaan naar het waterdeel. De twee delen worden gescheiden door een enorme Tiki Totem. Op het uiteinde van het waterdeel ligt, hoe kan het ook anders, het toilet”, legt Marchal met zin voor humor uit.

Vijf jaar Tiki Bar zal gevierd worden op woensdag 29 mei vanaf 18 uur onder meer met een optreden van Blue Moon Marquee, een Canadese gypsy bluesband. Dat betekent ook meteen de officiële opening van de Tiki Bar voor de zomer.

2 Vijf jaar TIKI bar bij Wim Marchal, in café Het Zevende Zegel in Otenburg.
Vertommen Vijf jaar TIKI bar bij Wim Marchal, in café Het Zevende Zegel in Otenburg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer