Eerbetoon van politiedelegatie aan UZ en 11 woonzorgcentra
vertommen Eerbetoon van politiedelegatie aan UZ en 11 woonzorgcentra

UZ Leuven: nog vier patiënten aan beademingstoestel

Het blijft de goede richting uitgaan in UZ Leuven wat betreft het aantal coronapatiënten. Momenteel liggen er nog 23 patiënten met een COVID-19-besmetting in het Leuvense ziekenhuis waarvan slechts vier aan een beademingstoestel.

In UZ Leuven worden momenteel 23 patiënten verzorgd die besmet zijn met het coronavirus COVID-19. Daarvan liggen er 6 patiënten op intensieve zorg waarvan 4 aan een beademingstoestel. Alweer een positieve evolutie in vergelijking met gisteren. Toen lagen er nog 25 coronapatiënten in UZ Leuven. Positief is ook dat het aantal patiënten op de afdeling intensieve zorgen langzaam maar zeker blijft dalen. Ook het aantal mensen dat aan een beademingstoestel ligt, gaat langzaam in dalende lijn. Momenteel is dat nog het geval bij 4 patiënten. Ter vergelijking: op 8 april lagen er nog 37 coronapatiënten aan een beademingstoestel. Na die piek werd de daling ingezet. 

Ondertussen blijft UZ Leuven ook testen uitvoeren. In totaal deed UZ Leuven al testen bij 35.800 patiënten waarvan 5.231 testen positief waren. Vandaag gebeurden er in het Leuvense labo 703 testen waarvan er 8 positief waren. Het aantal positieve testen in UZ Leuven ligt merkelijk lager dan tijdens de piek van de corona-epidemie. Het blijft nu van groot belang om de maatregelen te blijven opvolgen zodat de cijfers positief kunnen blijven evolueren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer