10 De Leuvense rapper Vinci stond al in het voorprogramma van heel wat Nederlandse grootheden. Hij is een van de vele jonge talenten die Leuven rijk is.
Lucas Heirbaut De Leuvense rapper Vinci stond al in het voorprogramma van heel wat Nederlandse grootheden. Hij is een van de vele jonge talenten die Leuven rijk is.

Exclusief voor abonnees

Wie spreekt er nog van Antwerpen, Brussel of Gent als je de Leuvense rapscene hebt? “Rap is hier ‘all over the place’”

Met bekende namen zoals Riot Squad, Sanctum, PhilliBustas, Undefined en AMOK gaat de Leuvense rapscene al terug tot in de jaren ’90. Maar tegenwoordig is rap alomtegenwoordig in de studentenstad. Volgens kenner Bas Maes - die enkele urban artiesten onder zijn hoede heeft bij zijn managementbureau Word! - is rap “all over the place” in Leuven. “Dat is onder meer te danken aan initiatieven zoals Burn”, klinkt het. HLN Leuven dook in de rapscene en ontdekte een bijzonder getalenteerde nieuwe generatie rappers.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer