In Turnhout bleef het afval gewoon staan.
Jef Van Nooten In Turnhout bleef het afval gewoon staan.

Enkel in Baarle-Hertog wordt afval opgehaald

De nationale stakingsdag heeft ook gevolgen voor de afvalophaling in de Kempen, behalve dan in Baarle-Hertog. Daar wordt het gft-afval en het papier wel gewoon opgehaald.

Alle ophalingen die vandaag niet konden plaatsvinden, worden allemaal ingehaald. “We vragen om hun afval vandaag opnieuw binnen te halen en aan te bieden op de dagen die nog zullen aankondigen”, zegt Kathleen Mertens van IOK. 

 Het gaat om ophalingen in Turnhout, Mol, Kasterlee, Herenthout, Hulshout, Westerlo en Herentals. “IOK Afvalbeheer tracht deze inhaaldata maximaal te communiceren met de inwoners via Facebook (via advertenties per gemeente), twitter, iok.be, Recycle!, DIFTAR web en de gemeentelijk infokanalen.”

Daarnaast zijn er ook heel wat containerparken gesloten. Daar gaat het om Balen, Beerse/Merksplas/Vosselaar, Dessel/Retie, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Meerhout, Mol-Gompel, Mol-Millegem, Olen, Ravels, Westerlo.

Het recyclagepark van Baarle-Hertog opent normaal pas in de namiddag, dus daar hebben we momenteel geen zicht op. De recyclageparken van Geel, Nijlen en Turnhout zijn wel geopend.

Overzicht van de afvalophaling en inhaaldagen per gemeente:

Donderdag 14/2:
Turnhout 2 – restafval

Vrijdag 15/2:
Mol 3,4 – gft
Kasterlee PMD
Kasterlee – restafval

Maandag 18/2:
Herenthout – restafval
Herenthout – papier en karton

Dinsdag 19/2:
Hulshout - restafval
Nijlen 1 – glas

Woensdag 20/2:
 Westerlo 2 - papier en karton

Donderdag 21/2:
Herentals 3,4 – gft
Herentals 3,4 - papier en karton

Vrijdag 22/2:
Westerlo 2 - gft

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer