V.l.n.r.: schepen Elien Bergmans, Siel Verduyckt, Narek Balasanyan, Yente Van Kerckhoven, kinderburgemeester Arne Verduyckt en klant Martine.
Peter Vanderveken V.l.n.r.: schepen Elien Bergmans, Siel Verduyckt, Narek Balasanyan, Yente Van Kerckhoven, kinderburgemeester Arne Verduyckt en klant Martine.

Kindergemeenteraad stimuleert inwoners om te voet te gaan of de de fiets te nemen voor korte afstanden

Zaterdagvoormiddag organiseerde de Hulshoutse kindergemeenteraad een ludieke actie om de inwoners te stimuleren om zich voor korte afstanden te voet of met de fiets te verplaatsen.

In elke deelgemeente stond bij een bepaalde handelaar een groepje kindergemeenteraadsleden om hun zelfgemaakte flyer uit te delen aan de klanten van de handelaar. Als de klanten te voet of met de fiets waren, dan ontvingen zij ook een leuk bedankje. De zelfgemaakte flyers lagen ook verdeeld over heel de gemeente bij andere handelaars.

“De actie is er gekomen naar aanleiding van de vele berichtgevingen over ons klimaat in de pers. De Hulshoutse kindergemeenteraad wil hier zijn steentje toe bijdragen en mensen confronteren met de toekomst van onze kinderen. We moeten er nú iets aan doen”, klinkt het.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer