Politiezone MINOS

Overdreven snelheid doet drugsdealer de das om

Een koppel uit Hulshout zat vrijdag samen in de beklaagdenbank van de correctionele rechtbank in Turnhout. Marc V.D.B. (38) wordt verdacht van drugshandel, zijn vriendin Nancy L. (42) van drugsbezit.

Marc V.D.B. uit Hulshout werd op 6 maart 2017 door de politie aan de kant gezet voor overdreven snelheid. Tijdens die controle vond de politie aanwijzingen van drugshandel. “Tijdens een huiszoeking op 4 augustus 2017 werd op verschillende plaatsen cannabis aangetroffen, in totaal 36 gram. Uit sms-berichten in de gsm van V.D.B. blijkt dat hij ook dealde”, aldus het openbaar ministerie. De advocaat van V.D.B. benadrukt dat de handel slechts om beperkte hoeveelheden ging. “Alleen om zijn eigen drugsgebruik te financieren.” De man riskeert 16 maanden celstraf.

Tegen Nancy L. vorderde de aanklager 6 maanden cel voor drugsbezit. “Zij heeft een beenderziekte en gebruikt cannabis om de pijn te bestrijden”, pleitte haar raadsman.

Vonnis op 15 maart.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer