Frans Peeters, Raymond Ceulemans, Marleen Mols, Jeroen Janssens, Jan Ceulemans en Lieven Janssens bij de voorstelling van de tentoonstelling.
Peter Vanderveken Frans Peeters, Raymond Ceulemans, Marleen Mols, Jeroen Janssens, Jan Ceulemans en Lieven Janssens bij de voorstelling van de tentoonstelling.

Van de Caje tot Sanne Cant: 'Erfgoedkampioenen’ bundelt rijke Kempense sportverleden

Erfgoedkampioenen. Dat is de naam van de expo van Kempens Karakter over de roemrijke sportgeschiedenis van de regio. De tentoonstelling toert door twaalf gemeenten.

‘Erfgoedkampioenen’ bevat foto’s, truitjes, bekers, trainingsschema’s, fietsen en zoveel meer. Zo ontdek je als bezoeker de prestaties van onder meer Raymond Ceulemans, Sanne Cant, René Baeten, Rik Van Looy, Marleen Mols, Bart Wellens en Alphonse Steurs. 

Niet enkel wielrennen en voetbal komen aan bod maar ook de verhalen van talrijke sportclubs, verdwenen sportpleintjes en volkssporten krijgen een plaats.

Speurtocht voor kinderen

“De gemeentes zullen ook een gedeelte van de tentoonstelling uitwerken rond lokale sporthelden”, zegt Lieve De Saedeleer van Kempens Karakter. “Voor kinderen tussen zes en twaalf is er een leuke speurtocht door de tentoonstelling. Als ze vier opdrachten juist oplossen, slepen de kinderen een ‘Kempioen’-outfit in de wacht.”

Tussen februari en juni houdt ‘Erfgoedkampioenen’ halt in twaalf gemeenten. 

Meer informatie over de verschillende programma’s kan je vinden via de website van Kempens Karakter.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer