De kermis op de vesten in Scherpenheuvel loopt van 27 juli tot en met 5 augustus.
Bollen De kermis op de vesten in Scherpenheuvel loopt van 27 juli tot en met 5 augustus.

Zomerkermis start op 27 juli en heeft weer uitgebreide animatie

De zomerkermissen van Scherpenheuvel en Schoonderbuken gaan van start op zaterdag 27 juli. In Scherpenheuvel zullen zo’n veertig attracties staan. De kermispony’s zijn er vanaf dit jaar niet meer bij. De uitbater heeft zijn attractie stopgezet.

Naar goede traditie is er voor beide kermissen een uitgebreid randprogramma. In Schoonderbuken wordt de kermis geopend om 14 uur. Vanaf 16 uur is de Gin Tonic Bar open aan het familieheem. De Foerfuif met dj wordt gehouden om 20 uur bij buurthuis Onderons in de Houwaartstraat 288. Ook zijn er de kleurwedstrijden voor kinderen en de kermiskoersen voor juniors, miniemen en aspiranten.

In Scherpenheuvel treedt Yves Segers op in de kiosk voor de basiliek, dinsdag 30 juni om 19 uur. Donderdag 1 augustus gaat ‘s avonds de Lolands cocktailbar door aan de kiosk. De kermis wordt afgesloten met het muzikaal vuurwerk bij CC Den Egger op vrijdag 2 augustus om 22.30 uur. De beertjesworp voor de kinderen wordt gehouden op maandag 5 augustus aan café Het Molenhuis.

Scherpenheuvel-Zichem kreeg in 2017 de Award voor beste kermisstad van België. “Dankzij een goede verstandhouding tussen de kermisuitbaters, onze inwoners en de lokale handelaars wordt de kermis ieder jaar een volksfeest”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer