5 Een 83-jarige wielertoerist raakt kritiek na een ongeval met verkeersremmers in de Zeeweg.
Bart Boterman Een 83-jarige wielertoerist raakt kritiek na een ongeval met verkeersremmers in de Zeeweg.

83-jarige wielertoerist kritiek na val over verkeersremmer, broer ziet alles gebeuren

Een 83-jarige wielertoerist uit Brugge is woensdagnamiddag in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht na een val op de Zeeweg, op de grens tussen Bekegem en Roksem. Het slachtoffer reed tegen een betonnen verkeersremmer en kwam met zijn hoofd op de volgende verkeersremmer terecht.  Zijn broer zag alles gebeuren.

De man fietste rond 15.20 uur samen met zijn broer op de Zeeweg in de richting van Roksem. Ter hoogte van de Bevrijdingsweg en Ossenweg bevinden zich enkele betonnen verkeersremmers langs de kant van de baan. Het slachtoffer had dat niet gezien en botste er met zijn Mérida-koersfiets tegenaan. De man maakte een val en kwam met zijn hoofd tegen de volgende verkeersremmer terecht. De broer en enkele andere voorbijrijdende fietsers sloegen alarm bij de hulpdiensten. Ook enkele arbeiders van de groendienst van Oudenburg, die gras aan het maaien waren bij de molen in de Ossenweg, schoten te hulp. Molenaar Bart Engelen (61) uit Bekegem begon de man, die buiten bewustzijn was, te reanimeren.

5 Molenaar Bart Engelen (61) reanimeerde het slachtoffer.
Bart Boterman Molenaar Bart Engelen (61) reanimeerde het slachtoffer.

 “Tien minuten lang. Het zag er niet goed uit. Een vrouw stond via haar gsm in contact met de hulpdiensten. Zij hebben me instructies gegeven. De EHBO-cursus die ik volgde in de tijd die ik bij De Lijn werkte als technicus, kwam van pas”, vertelt molenaar Bart. Na tien minuten namen de hulpdiensten, onder wie de artsen van de mugheli, het over. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De politie ontfermde zich over de broer van het slachtoffer en deed de nodige vaststellingen. De groendienst nam de fietsen mee richting het politiekantoor. 

5 De politie inspecteert de verkeersremmers.
Bart Boterman De politie inspecteert de verkeersremmers.
5 De verkeerssituatie op het kruispunt van de Zeeweg, Ossenweg en Bevrijdingsweg.
Bart Boterman De verkeerssituatie op het kruispunt van de Zeeweg, Ossenweg en Bevrijdingsweg.
5 De koersfiets van het slachtoffer.
Bart Boterman De koersfiets van het slachtoffer.

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Francois stras

    op de leeftijd van 83 moet je niet meer gaan fietsen , ga dagelijks nog wat wandelen en ja , zolang het kan .Mijn grootvader was ook zo'n keikop ...op 81 nog met de fiets , , valt op de stoep,breekt zijn heup en de problemen begonnen ..ziekenhuis in ziekenhuis uit en kort nadien overleden.

  • Dirk Van Den Bossche

    Alles wat ze uitvinden voor de veiligheid blijken onveilige obstakels te zijn.Waar zit het verstand van degene die dit laat plaatsen ? Eind juni BK in Gent en op het nieuwe wegdek van de Watersportbaan zijn zopas 4 verkeerskussens aangelegd. Is dit om de renners te zien vallen ? Spektakel ? Of gewoon niet beter weten ?

Lees meer