3 De bestuurder werd uit de auto bevrijd door de hulpdiensten.
Bart Boterman De bestuurder werd uit de auto bevrijd door de hulpdiensten.

Auto belandt op zijn dak na botsing door laaghangende zon, bestuurder bevrijd door hulpdiensten

In de Berkenlaan in Eernegem is maandagvoormiddag een bestuurder uit zijn auto bevrijd door de hulpdiensten. Hij was met zijn Dacia Duster tegen een geparkeerde Mini Cooper gebotst, waarop zijn auto op zijn dak belandde.

Buurtbewoners waren iets over 10 uur getuige van een hevig kabaal en verwittigden de hulpdiensten toen ze zagen wat er aan de hand was in hun straat. De bestuurder kon immers niet op eigen houtje uit de wagen en zat technisch gekneld. De mugheli, een ziekenwagen en de brandweer van Gistel spoedden zich ter plaatse. “De bestuurder is onder begeleiding van de mugartsen uit het wrak gehaald. De man liep uiteindelijk lichte verwondingen op”, zegt luitenant Francis Vermote van brandweerpost Gistel. 

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht. De politie deed de nodige vaststellingen en vorderde een takeldienst. Vermoedelijk was de laaghangende zon de oorzaak van de aanrijding met de geparkeerde Mini Cooper.

3 De bestuurder was vermoedelijk verblind door de laaghangende zon.
Bart Boterman De bestuurder was vermoedelijk verblind door de laaghangende zon.
3 Ook de mughelikopter vloog ter plaatse.
Bart Boterman Ook de mughelikopter vloog ter plaatse.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer