Archieffoto. De brandweer beveiligt een Lijnbus in Brugge nadat er rookontwikkeling ontstond bij de wielen door een haperende rem.
Jan Van Maele Archieffoto. De brandweer beveiligt een Lijnbus in Brugge nadat er rookontwikkeling ontstond bij de wielen door een haperende rem.

Buschauffeur blust brandje aan wielen, passagiers moeten overstappen

In de Ringlaan in Ichtegem was er woensdagmorgen iets over 6 uur enige opschudding door een incident met een Lijnbus. Een rem was blijven hangenen dat zorgde voor brand en rookontwikkeling aan een wiel. 

Het incident gebeurde met een bus op lijn 55, tussen Brugge en Leke. “Onze chauffeur is meteen gestopt en heeft de rookontwikkeling een halt toegeroepen door in te grijpen met een brandblusapparaat. Veiligheidshalve is de brandweer verwittigd”, vertelt Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn. Er werd een vervangbus opgeroepen en de reizigers dienden over te stappen. “Door het incident is er een half uur vertraging geweest voorde reizigers. Maar gelukkig is de schade en tol beperkt gebleven”, besluit Debruyne.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer