Blurry cyclist silhouette and shadow on a proteted bike path in sunset
thinkstock Blurry cyclist silhouette and shadow on a proteted bike path in sunset

Gemeente en politie organiseren gratis fietslabelactie

Op woensdag 12 juni kan je in heel Ichtegem terecht om je fiets gratis te laten labelen door de lokale politie. Vergeet je identiteitskaart niet.

Gedurende de hele dag kan je beurtelings terecht in de drie deelgemeenten om je fiets gratis te laten labelen. Van 9 tot 11.30 uur wordt gestart aan het gemeentehuis van Ichtegem. Aan het politiebureau in Eernegem kan je van 13 tot 14.30 uur met je fiets langskomen. Afsluiten gebeurt bij de Kouter in Bekegem van 15 tot 16 uur. Vorig jaar in oktober kwamen zo’n honderd fietsers van verschillende leeftijden naar de fietslabeldag. “Gelabelde fietsen zijn herkenbaar doordat ze van het rijksregisternummer van de eigenaar worden voorzien. Zo kan de politie de eigenaar van de fiets makkelijker opsporen in geval van diefstal. De politie maakt tegenwoordig gebruik van een techniek waardoor er geen schade meer wordt aangebracht aan je fiets”, laat de gemeente weten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer