2 Koen Coupillie wil kleurrijkere nutskasten
RV Koen Coupillie wil kleurrijkere nutskasten

Grijze nutskasten krijgen extra kleur

Je kent ze wel, de grijze nutskasten in het straatbeeld. In Diksmuide krijgen die binnenkort een nieuwe look. Wat zou jij erop willen? Een foto van vroeger of liever een kunstwerk? 

De gemeenteraad keurde unaniem het voorstel van oppositieraadslid Koen Coupillie (N-VA) goed. “Misschien kunnen er historische afbeeldingen op komen of foto’s die de geschiedenis tonen van de plek waar de kast staat. Ook creatieve talenten moeten de kans krijgen een ontwerp te maken. Een wedstrijd onder scholen en kunstverenigingen zou de interactie verhogen. Er staan nutskasten genoeg in Diksmuide. Ik vind het heel belangrijk dat de buurtbewoner inspraak hebben in hoe ze de grijze nutskast het liefste zien. Dat extra kleur in de straten zal onze stad beslist mooier maken.” Burgemeester Lies Laridon (CD&V) juichte het voorstel toe. “De meeste kasten zijn eigendom van Fluvius en Proximus. Fluvius liet al weten akkoord te gaan met het voorstel. We kunnen er onze stedelijke academie ook bij betrekken. Uiteraard moeten we de veiligheidsvoorschriften naleven.” 

2 Een voorbeeld van hoe een nutskast eruit zou kunnen zien. Het voorstel van Koen Coupillie om de grijze nutskasten creatiever aan te kleden keurde de gemeenteraad goed.
RV Een voorbeeld van hoe een nutskast eruit zou kunnen zien. Het voorstel van Koen Coupillie om de grijze nutskasten creatiever aan te kleden keurde de gemeenteraad goed.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer