5 Muziekfestival Plectrum was een succes afgelopen weekend.
TVA Muziekfestival Plectrum was een succes afgelopen weekend.

Muziekfestival Plectrum blikt terug op topeditie
met ruim 1.600 bezoekers

Muziekfestival Plectrum verwelkomde op vrijdagavond 500 gasten en op zaterdag nog eens 1.100 bezoekers. “Mede dankzij het mooie weer blikken we terug op een fantastische editie”, zegt Ives Deprez van de festivalorganisatie. 

Vrijdag stond in het teken van de betere metalbands. Tangled Horns, Carneia en MIAVA stonden met een stevige set op de planken. De band Psychonaut moest in laatste instantie afzeggen, maar met Off the Cross strikte de festivalorganisatie een meer dan waardige vervanger. “Het is nu het derde jaar dat we op vrijdagavond metal programmeren en met 500 bezoekers scoren we alvast heel goed”, merkt Deprez op. “Op zaterdag zetten we opnieuw in op tribute bands en lokten we 1.100 muziekliefhebbers. Daarmee is het gezellig druk op het festivalterrein, waarbij iedereen ruimte heeft om comfortabel naar de bands te kijken. Doe Maar Na bracht heel wat sfeer in de keet en Pearl Jamming en Letz Zeppelin waren absolute topacts. We mogen gerust spreken over een topeditie. Op een bepaald moment moesten we zelfs in allerijl nog drank bijhalen.” Wat het succes verklaart? “Eerst en vooral is er natuurlijk het mooie weer. En ons vernieuwde, grotere podium heeft ook indruk gemaakt. Niet alleen het publiek gaf positieve reacties en een goeie respons, maar ook de bands kregen een extra boost waren onder de indruk. Bovendien brachten ook mensen van muziekfestivals Alcatraz en Grensrock ons een bezoekje, wat goed is voor het leggen van contacten en het tonen van onze professionele werking.”

5
TVA

Plectrum blijft ook duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Zo wordt alle plastic van het terrein geweerd en worden dranken in milieuvriendelijke PLA-bekers geserveerd. En de ‘zuipkaarten’ zijn voor de helft uit stro vervaardigd. Plectrum vindt volgend jaar plaats op 21 en 22 augustus. Het festival blijft gratis. 

5
Brothers in Raw/Pieter Bouckhout
5
Brothers in Raw/Pieter Bouckhout
5
Brothers in Raw/Pieter Bouckhout

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer