De nieuwe blauwe pmd-zak
rv De nieuwe blauwe pmd-zak

Nieuwe blauwe zak wordt vanaf 5 juni gebruikt

Vanaf 5 juni start ook in Ichtegem het gebruik van de nieuwe blauwe pmd-zak. Vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. 

In de nieuwe blauwe zak mogen vanaf woensdag 5 juni alle huishoudelijke plastic verpakkingen. Denk aan yoghurtpotjes of botervlootjes. Ook plastic zakken en folies mogen allemaal in dezelfde zak gesorteerd worden. Alles samen goed voor ongeveer 8 kilogram minder restafval. “Een goede zaak voor het milieu en de portemonnee”, zegt milieuschepen Celesta Muylle (WIT). “Wie nog maar net een rol PMD-zakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De oude zakken blijven onbeperkt geldig en mogen bovendien ook aangeboden worden voor ophaling mét de extra plastic verpakkingen.” 

De nieuwe zakken zullen verkocht worden in dezelfde verkooppunten: het gemeentehuis in Ichtegem, het administratief centrum in Eernegem, de bibliotheekfilialen, de gekende lokale handelaars en supermarkten. Ook aan de ophalingsdagen en de kostprijs verandert er niets. 

Meer informatie: www.ivoo.be of www.denieuweblauwezak.be. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer