2 Bengaalse tijgers Kiara en Mira zijn overleden in pretpark Bellewaerde.
Bellewaerde Bengaalse tijgers Kiara en Mira zijn overleden in pretpark Bellewaerde.

Bellewaerde moet afscheid nemen van Bengaalse tijgers Kiara en Mira

Familiepark Bellewaerde is in rouw. Tijgers Kiara en Mira zijn namelijk overleden. De dieren bleken te kampen met pijnlijke chronische problemen, waarna het park besloot hen zachtjes te laten inslapen.

“De tijgers gingen de afgelopen maanden sterk achteruit. Ze waren duidelijk minder actief en hun eetlust was wisselend. Daarop werd een uitgebreid veterinair onderzoek uitgevoerd, in samenwerking met Universiteit Gent. Hieruit bleek dat de dieren te kampen hadden met pijnlijke chronische problemen”, klinkt het bij Bellewaerde. 

“Dierenarts Melissa heeft dan ook de beslissing genomen om hen zachtjes te laten inslapen, gezien het welzijn van de dieren niet meer gegarandeerd kon worden. De zussen hadden een mooie leeftijd van 18 jaar bereikt. Het hele Bellewaerde-team, en de dierenverzorgers in het bijzonder, zullen hen missen.”

2 Tijgers Kiara en Mira lokten veel bezoekers naar Bellewaerde.
RV Tijgers Kiara en Mira lokten veel bezoekers naar Bellewaerde.

De Bengaalse tijgers Kiara en Mira waren 18 jaar en maakten deel uit van een tijgervierling die in Bellewaerde werd geboren. Naast een mannetje Zimba was er ook nog een zusje Kenza.

Bengaalse tijgers zijn een bedreigde diersoort en staan op de zogenaamde ‘rode lijst’. In de natuur worden deze tijgers 10 tot 15 jaar, maar in gevangenschap kunnen ze tot 25 jaar worden. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Vancompernolle

    Ik heb het ook niet zo voor dierentuinen. Zeker niet als ze tot vermaak van derden (lees: wij) gebruikt worden (wat meestal het geval is). Echter, in het wild lopen ze nog veel meer gevaar om sneller aan hun einde te komen door stropers, habitat loss en dergelijke meer. Het is een beetje kiezen tussen de cholera of de pest. Wat is beter? Ik zou het begot niet weten... Gemengde gevoelens...

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Welke dieren ook die contacten met mensen hebben, het is steeds triestig ze te verliezen!

Lees meer