Paul Breyne krijgt een onderscheiding uit handen van de Britse ambassadrice Alison Rose
Jan Matsaert Paul Breyne krijgt een onderscheiding uit handen van de Britse ambassadrice Alison Rose

Gewezen gouverneur Paul Breyne krijgt erkenning voor werk rond herdenking WO I

De gewezen gouverneur van West-Vlaanderen Paul Breyne kreeg een aantal hoge onderscheidingen voor zijn werk rond de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. 

Naar aanleiding van het beëindigen van zijn mandaat als commissaris-generaal voor de herdenking van de Eerste Wereldoorlog kreeg Paul Breyne ‘als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten’ verschillende hoge onderscheidingen. Op 22 mei overhandigde de Britse ambassadeur Alison Rose hem de ‘Order of Honorary Officer of the Most Excellent Order of the British Empire (OBE)’. Op 7 mei kreeg Breyne uit handen van koning Filip het Grootkruis in de Kroonorde. Dat gebeurde op voordracht van de eerste minister. Op 13 november al ontving Paul Breyne al het ‘Grote Kruis van Verdienste met Ster en Grootlint van de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland’. Dat werd hem overhandigd door ambassadeur Martin Kotthaus.  

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer