An Verstraete  beschrijft in haar boek zeven stappen om een succesvol ondernemer te worden.
Henk Deleu An Verstraete beschrijft in haar boek zeven stappen om een succesvol ondernemer te worden.

Hoe word je miljonair in zeven stappen: Ieperse beschrijft de weg naar succes in nieuwste boek

Meer bereiken, in minder tijd? Welke zelfstandige ondernemer droomt daar niet van? Maar is dat wel een haalbare kaart? Ondernemerscoach An Verstraete (45) beweert in haar boek ‘Het miljonairsbrein’ van wel. “Maar dan moet je wel beginnen denken als een miljonair.” 

“Als je niet gelooft dat het mogelijk is, als je niet gelooft dat je vooruit kan gaan, zal het ook nooit gebeuren.” Dat schrijft Ieperlinge An Verstraete in haar boek ‘Het miljonairsbrein’. “In het boek vertel ik mijn eigen weg naar succes. Ik leg de zeven stappen uit die nodig zijn om als zelfstandige een succesvolle ondernemer te worden”, legt de auteur uit. “Veel ondernemers hangen vast aan één overtuiging: harder werken betekent meer resultaat, maar dat klopt niet. Ik heb zelf ondervonden dat je ter plaatse blijft trappelen of zelfs achteruit gaat als je blijft vasthouden aan deze gedachte. De echte positieve veranderingen kwamen pas toen ik anders ben gaan denken en me heb laten omringen door succesvolle ondernemers, die me van de nodige kennis voorzagen.”

Veel ondernemers hangen vast aan één overtuiging: harder werken betekent meer resultaat, maar dat klopt niet. Ik heb zelf ondervonden dat je ter plaatse blijft trappelen of zelfs achteruit gaat als je blijft vasthouden aan deze gedachte

An Verstraete

Vallen en opstaan

An begon haar carrière als loontrekkende. Ze stond in het onderwijs, maar op een bepaald moment zag ze dat dit haar ding niet was. Ze liep tegen de logge structuren van het onderwijs aan. “Ik was innovatief en creatief, maar mijn collega’s konden niet mee. Ik werd daarvoor op mijn vingers getikt. Dan kun je twee dingen doen: je blijft in de duisternis zitten of je gaat elders je talenten botvieren.”

In 2004 begon de Ieperse met haar onderneming. “Met heel wat vallen en opstaan heb ik succes bereikt. In 2014 heb ik samen met mijn man Xavier Debaere (49) Businesslab opgestart. Onze missie is zelfstandigen omvormen tot ondernemers en dat doen we met groepscoaching- en trainingen.” Binnen de twee jaar had het bedrijf een omzet gerealiseerd van een miljoen euro. “Vandaag telt onze community zaakvoerders van kleine ondernemingen in de rangen, van eenmanszaken tot tien medewerkers. Die mensen ondersteunen elkaar naar meer winst en vrije tijd. Onze leuze is ‘verdubbel je winst, verdubbel je vrije tijd binnen het jaar’. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar we zien dat zestig procent van onze klanten dat realiseert binnen de zes maanden of minder. Binnen ons lab vliegen de ideeën door de lucht, het is aan de ondernemer om die om te zetten in actie.”

Onze leuze is ‘verdubbel je winst, verdubbel je vrije tijd binnen het jaar’. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar we zien dat zestig procent van onze klanten dat realiseert binnen de zes maanden of minder

An Verstraete

Vrije tijd

Volgens An, die sinds een jaar met haar partner in Gent woont, gaat Businesslab over marketing, verkoop, organisatie van een team, maar ook over cijfers en scores bijhouden. “Het is de bedoeling dat zelfstandigen de zaterdag weer eens met hun kinderen naar het voetbal kunnen gaan kijken. Dat ze niet met een schuldgevoel naar bed moeten omdat ze geen tijd hebben gehad voor hun partner. En het kan, kijk naar ons. Mijn man en ik hebben samen zes kinderen en het lukt ons om een goede verdeling tussen werk en vrije tijd te maken. Wie zijn zaak naar een ander niveau wil tillen, nodigen we  graag uit voor de Business Discovery Days in Gent. Deze keer met speciale gastspreker Sven Nys. Tijdens deze twee dagen op 5 en 6 juni kun je proeven van wat we jou te bieden hebben: ‘Meer winst en meer vrije tijd.’” 

Meer info op www.ddays.be. Mensen die het boek willen bestellen, kunnen dat op www.businesslab.be/miljonair.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer