Ieper roept burgers op samen de regenboogvlag te hijsen tegen Holebi- en Transfobie

Ieper zet zich in voor de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, op vrijdag 17 mei, en roept op een dag eerder massaal een regenboogvlag te hijsen. 

Het campagnebeeld  om samen de vlag te hijsen tegen Holebi- en Transfobie.
Stad Ieper Het campagnebeeld om samen de vlag te hijsen tegen Holebi- en Transfobie.

De stad Ieper roept alle Ieperlingen op om aan de vooravond van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie samen de regenboogvlag te hijsen aan de Lakenhalle. Ieper doet een oproep op sociale media om op donderdag 16 mei om 19 uur samen te komen aan de Donkerpoort. “We willen met zoveel mogelijk mensen het signaal geven dat we niet discrimineren en met plezier de regenboogvlag, het symbool van holebi-emancipatie, laten wapperen in onze stad”, zegt burgemeester Emmily Talpe, die bevoegd is voor Gelijke Kansen in Ieper. 

Daarnaast werkt de stad Ieper mee aan de ‘Love is all’-campagne van het West-Vlaamse regenbooghuis Rebus, net als Avelgem, Blankenberge, Brugge, Kortrijk, Menen, Oostende, Oudenburg, Roeselare en Wervik. In AC Auris worden speciale rainbow-messageboards geplaatst waar burgers een positieve boodschap op kunnen achterlaten. Die messageboards zullen later naar Prides over heel Vlaanderen worden meegenomen. Daarnaast worden op verschillende stadsdiensten folders gelegd en informatieborden gezet.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer