Stadsbestuur schenkt 1.000 euro voor slachtoffers cycloon Idai.
Henk Deleu Stadsbestuur schenkt 1.000 euro voor slachtoffers cycloon Idai.

Ieper schenkt 1.000 euro aan slachtoffers cycloon Idai

Het stadsbestuur van de stad Ieper maakt 1.000 euro noodhulp vrij voor slachtoffers van de cycloon Idai. Die heeft lelijk huis gehouden in de Afrikaanse landen Mozambique, Malawi en Zimbabwe.

De stuurgroep van de Ieperse Noord-Zuidraad, de adviesraad van de stad Ieper voor ontwikkelingssamenwerking, derde Wereldproblematiek, Noord-Zuidbeleid, multiculturele samenleving en duurzame ontwikkeling, stelde het stadsbestuur voor duizend te doneren voor de slachtoffers van de cycloon. Die teisterde grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Van de duizend euro gaat de helft naar Edista-Malawi, die in het getroffen gebied werkt. Edita’s werking ligt in het Dedza en Tsangano district in Malawi. “Duizenden gezinnen zitten zonder onderdak, water en sanitair. Dankzij de schenking van Ieper kunnen onder andere schooltjes weer worden opgebouwd”, zegt Roos Dedulle van Edista Malawi.

De overige vijfhonderd euro gaat naar het Rode Kruis. Volgens het Rode Kruis hebben meer dan 220.000 mensen geen dak meer boven hun hoofd. Een maand na de cycloon is er een grote kans op cholera-uitbraak. Proper water en sanitair is prioritair.

“Drama’s zoals deze laten weinig mensen onberoerd”, zegt Noord-Zuidschepen Valentijn Despeghel (sp.a). “Daarom waardeer ik de betrokkenheid van de Noord-Zuidraad en ben ik blij dat we als kleine stad af en toe een klein steentje kunnen bijdragen.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer