Jehova's getuige voor rechter voor slagen aan echtgenote

Een getuige van Jehova uit Heuvelland moet zich in de rechtbank van Ieper verantwoorden voor slagen aan zijn (voormalige) echtgenote. E.D. (42) vraagt de vrijspraak en zegt dat het slachtoffer een ziekelijke fantaste is.


De beklaagde trad 1998 in het huwelijk met de vrouw, nadat ze elkaar hadden leren kennen binnen de Jehova's getuigen. "Die man zag haar als zijn slavin", zegt advocate Isabelle Mailliard, die het opneemt voor de vrouw. "Er is sprake van interfamiliaal geweld en op een bepaald moment kwam het tot een escalatie."


Toen de vrouw haar man uit hun huis in Ieper uit had gekregen, stond hij er op 31 januari 2016 onverwacht terug. E.D. was met een vrachtwagen ter plaatse gekomen, zogezegd om zijn spullen op te laden. Het kwam tot een schermutseling, waarbij de vrouw meermaals op het hoofd zou zijn geslagen. Ook zou haar arm zijn overgedraaid en werd op haar voet gestampt. De verdediging van de beklaagde zegt dat de vrouw liegt en dat ze een ziekelijke fantasie heeft. E.D. vraagt dan ook de vrijspraak. Vonnis op 14 september. (CMW)

Lees meer