Nimey Verlinde heeft geleerd hoe hij een lijntje moet uitwerpen. Hij wordt omringd door Jean-Pierre Dufour, Tweggy Sohie, Valentijn Despeghel, en Kristof en Jachyma Verlinde.
Eric Flamand Nimey Verlinde heeft geleerd hoe hij een lijntje moet uitwerpen. Hij wordt omringd door Jean-Pierre Dufour, Tweggy Sohie, Valentijn Despeghel, en Kristof en Jachyma Verlinde.

Jongeren leren kneepjes van het hengelen

Valentijn Despeghel van Curieus Ieper zet samen met visser Kristof Verlinde een hengelinitiatie voor kinderen op poten.

"Meer en meer krijgen we de vraag van ouders of we hun kinderen wat uitleg kunnen geven over hengelen", zegt Valentijn. "We vonden het daarom geen slecht idee tijdens een lesdag jongeren tussen de 6 en 14 jaar te leren vissen met een vaste stok." Het initiatief vindt op dinsdag 1 augustus plaats in het provinciaal domein De Palingbeek.


De lesbeurt kost 7,5 euro, maar de deelnemers krijgen daarvoor visgerief, een hapje en een drankje en een visverlof (een vergunning), waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Per twee kinderen is er één begeleider. V


olgens Valentijn Despeghel zit het vissen opnieuw in de lift.


"Het is een periode kalmer geweest, maar nu heb ik de indruk dat het weer wat populairder wordt. In Ieper zijn er natuurlijk wel heel wat plaatsen waar je kan gaan vissen." Inschrijven voor de hengelstage kan via mail naar kristof.verlinde@telenet.be.

Lees meer