De koers wordt georganiseerd door de Koninklijke Yperse Wielerclub en Vélo Club Saint Omer.
Kattekoers De koers wordt georganiseerd door de Koninklijke Yperse Wielerclub en Vélo Club Saint Omer.

La Route des Geants tussen Saint-Omer en Ieper

Op zondag 28 juli wordt voor de vierde keer ‘la Route des Géants’ gereden, een internationale wielerwedstrijd voor junioren tussen de zustersteden Saint-Omer en Ieper. “Het is een speciale editie, want we vieren de 50ste verjaardag van de verbroedering tussen Ieper en Saint-Omer.”

Vorig jaar startten de renners in Ieper en kwamen ze aan in Saint-Omer, dit jaar rijden ze in omgekeerde richting. De wedstrijd start om 13.30 uur op de wielerpiste in Saint-Omer. De finale speelt zich in het Heuvelland af, met beklimmingen van de Baneberg (rond 15.30 uur), de Monteberg (rond 15.40 uur) en de Kemmelberg (rond 15.45 uur). Na 125 km bereiken de renners Ieper, waar ze nog een plaatselijke ronde van 9 km afwerken. De streep ligt net als in 2017, toen Remco Evenepoel de wedstrijd op zijn naam schreef, op de Grote Markt in Ieper. De aankomst wordt iets na 16.30 uur verwacht.

Dit jaar is het deelnemersveld van la Route des Géants van hoog niveau. Er komen niet alleen 21 clubteams en regionale ploegen uit België, Frankrijk, Nederland en Denemarken aan de start, maar ook de nationale ploegen van Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Letland. Op de deelnemerslijst staan onder meer Europees omniumkampioen Casper van Uden (Ned), Belgisch tijdritkampioen Lars Van Ryckeghem, Parijs-Roubaixwinnaar Hidde van Veenendaal (Ned), Vredeskoerswinnaar Hugo Toumire (Fra), Nederlands wegkampioen Axel van der Tuuk, Nederlands tijdritkampioen Lars Boven, Lets wegkampioen Pauls Rubenis en Lets tijdritkampioen Daniels Kazis. Er nemen niet alleen vele toppers uit binnen- en buitenland deel, maar met Nathan Castelain, Matthew Deborggraeve en Michiel Dejonghe van Wielerteam Ieper en Korneel Decaestecker en Lawrence Stalpaert van CT Luc Wallays-jonge renners Roeselare ook meerdere Ieperse renners. De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van de Koninklijke Yperse Wielerclub en Vélo Club Saint Omer met hulp van de stad Ieper en de stad Saint-Omer en met steun van onder meer Sport Vlaanderen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer