Een plantactie langs de Bellewaerdebeek in Sint -Jan. De boompjes en struiken worden aangeplant door klasjes van de Vrije Basisschool Sint-Jan.
Henk Deleu Een plantactie langs de Bellewaerdebeek in Sint -Jan. De boompjes en struiken worden aangeplant door klasjes van de Vrije Basisschool Sint-Jan.

Leerlingen planten nieuw bos aan op Sint-Jan

Leerlingen van vrije bassischool Sint-Jan planten boompjes en struiken langs de Bellewaerdebeek in Sint-Jan. 

“De plek waar we planten, heet het ‘Het Groen Gewad’, een perceel van dertig are langs de Bellewaerdebeek”, zegt schepen Valentijn Despeghel (sp.a). “In Het Groen Gewad zijn vorig jaar tientallen hoge populieren geveld. De hoge bomen stonden in de weg van de aanvliegroute van de reddingshelikopters naar het Jan Ypermanziekenhuis. Deze aanplanting dient als wettelijke compensatie voor die verdwenen bomen. Het Groen Gewad ligt in een vallei en de inrichting van het natuurgebiedje wordt daaraan aangepast. Langs de beek blijft er ruimte open om bij hevige regen de beek te laten overlopen. Hogerop worden houtkanten aangeplant om de erosie vanuit de hellende akkers op te vangen, zodat er geen grond in de beek terechtkomt. Er komen dus geen hoogstambomen, maar een brede houtkant van streekeigen struiken en kleinere boomsoorten”, besluit de schepen. Niet alleen donderdag was er een aanplantactie, ook op 26 maart worden bomen en struiken geplant.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer