4 Het station van Ieper.
LSI Het station van Ieper.

Man in levensgevaar na schermutseling met ‘Carapilsbende’ aan station in Ieper

Een 44-jarige man uit Ieper is levensgevaarlijk gewond geraakt bij een schermutseling aan het station. Dankzij camerabeelden konden de betrokkenen, leden van de ‘Carapilsbende’, al geïdentificeerd worden. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden is lopende. Een hoofdverdachte wordt opgespoord.

De woordenwisseling en schermutseling tussen het slachtoffer en enkele anderen gebeurden in de nacht van donderdag op vrijdag in de buurt van het Ieperse station. Daarbij kwam Vincent Van Cayseele (44) met zijn fiets ten val. Hij viel met zijn hoofd hard op het asfalt, maar kon zelf opnieuw recht krabbelen en naar huis rijden. Ver moest hij niet, want met zijn moeder woont hij aan de achterkant van het station, op slechts enkele honderden meter van de plaats van het incident. Thuis vertelde hij aan zijn moeder wat hem was overkomen en kroop vervolgens in bed.

4 Camera's aan het station filmden de schermutseling.
LSI Camera's aan het station filmden de schermutseling.

Vrijdagochtend bleek zijn toestand verslechterd en belde zijn moeder de hulpdiensten. Een mugteam en ziekenwagen snelden ter plaatse, dienden de eerste zorgen toe en voerden Vincent naar het Jan Ypermanziekenhuis. Daar ligt hij ondertussen in coma en vecht hij voor zijn leven. De veertiger liep een schedelbreuk en hersenbloeding op.

4 De bierblikjes zijn prominent aanwezig in de Ieperse stationsbuurt.
LSI De bierblikjes zijn prominent aanwezig in de Ieperse stationsbuurt.

Na de vaststelling van de ernstige verwondingen in het ziekenhuis is de de politie een onderzoek gestart. Camerabeelden aan het station maakten ondertussen al één en ander duidelijk. Ze leverden de identificatie op van de betrokkenen, die deel uitmaken van wat wel eens smalend als de ‘Carapilsbende’ wordt omschreven. Het gaat immers om mannen die vaak met een goedkoop blikje bier rond het station samentroepen. 

De hoofdverdachte wordt nog actief opgespoord om te verhoren. De recherche van de politiezone Arro Ieper zal ook de andere betrokkenen en getuigen één voor één ondervragen. Ook de moeder van het slachtoffer is verhoord over de versie die haar zoon aan haar heeft verteld toen hij thuis arriveerde. Zelf kon Vincent - die zelf geen onbekende is van de politie, omdat hij af en toe ook overlast veroorzaakt - voorlopig niet meer verhoord worden. Zijn moeder wenst geen commentaar te geven.

4 De blikjes Carapils slingeren rond aan het station.
LSI De blikjes Carapils slingeren rond aan het station.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer