Zaakvoerder Filip Carpentier tussen zijn fietsen.
Foto Flamand Zaakvoerder Filip Carpentier tussen zijn fietsen.

Ook Minerva Formula Cycling gooit zondag deuren open

WANDELEN LANGS UITGESTIPPELDE ROUTE DOORHEEN BEDRIJF

Zondag is het opnieuw Open Bedrijvendag. Daarbij openen in Vlaanderen en Brussel honderden bedrijven met de bedoeling het grote publiek een blik achter de schermen te gunnen. In onze regio nemen enkele bedrijven uit Ieper en Poperinge deel aan de opendeurdag.

"Elke dag passeren we met de trein, de auto of met de fiets tientallen bedrijven", zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka, dat de dag organiseert. "Achter die vaak anonieme bedrijfsmuren gaat een bijzondere boeiende en uitdagende wereld schuil. Zondag openen heel wat bedrijven de deuren voor het grote publiek. Het is een echte hoogdag voor het ondernemerschap in Vlaanderen."

Minerva overgenomen

Ook in onze regio gooien enkele bedrijven de deuren open. Een mooi voorbeeld daarvan is Minerva - Formula Cycling gelegen in de Bargiestraat in Ieper. "Het iconische fietsenmerk Minerva is sinds drie jaar in handen van groothandel Bike Trading/Formula Cycling", aldus zaakvoerder Filip Carpentier. "We zijn echter meer dan dat." Het bedrijf kent zijn oorsprong in 1963 in Elverdinge. In dat jaar richtte Daniël Carpentier na een rennerscarrière een fietshandel op. Huidig zaakvoerder Filip stapte in 1992 op 18-jarige leeftijd in de zaak. Vijf jaar later vormde hij het bedrijf om tot de groothandel Formula Cycling. "In december 2013 werden we getroffen door een zware brand die ons gebouw volledig in de as legde", aldus Carpentier. Er kon echter snel opnieuw worden opgestart. In 2015 werd het fietsenmerk Minerva uit het Limburgse Paal overgenomen. "Zo werden we de verdeler van onder meer de merken Minerva, Scoppio, Pure Passion, Pure Comfort en Columbus. Vandaag zijn we uitgegroeid tot een fietsenverdeler met twintig werknemers. We beschikken over een oppervlakte van ruim achtduizend vierkante meter en een showroom van duizend vierkante meter. Wij exporteren fietsen naar vijftien landen." De bezoeker kan zondag doorheen het bedrijf wandelen langs een uitgestippelde route. Er zullen medewerkers aan het werk zijn. Enkele Miss België-kandidaten en Johan Museeuw zullen er zijn en je kan elektrische fietsen testen. Kinderen kunnen zich uitleven op een fietsparcours.


Nog in Ieper opent ook e-BO Enterprises op Ter Waarde de deuren. Die firma is marktleider in het aanbieden van oplossingen en diensten in heel uiteenlopende nichemarkten. Het gaat van windmolenparken, gevangenissen, de brandweer en politie. "Wij ontwikkelen steeds de beste oplossing om IT-problemen en businessuitdagingen aan te pakken", staat op de website van het bedrijf te lezen.


In Poperinge kan een bezoek worden gebracht aan Drafab, langs de Beneluxlaan. Daar maakt men houten meubilair. Een voorbeeld van een project is het volledig inrichten met vast meubilair van het nieuwe hoofdkwartier van de Navo in Evere. Een project waar het houtbedrijf twee jaar aan heeft gewerkt. Meer info www.openbedrijvendag.be

Lees meer