De Zeven vzw organiseerde eerder al de Ieper Trail en Bellewaerde Trail, twee sportevenementen die snel uitverkocht waren.
Eric Flamand De Zeven vzw organiseerde eerder al de Ieper Trail en Bellewaerde Trail, twee sportevenementen die snel uitverkocht waren.

Over the top: in duo lopen en fietsen van Wijtschate naar Kemmel en terug

De Zeven, de vzw die de voorbije jaren het loopevenement Ieper Trail heeft georganiseerd, heeft een nieuw concept uitgewerkt: Over the top. Daarbij moeten deelnemers in duo lopen en fietsen van Wijtschate naar Kemmel en terug. 

Op 1 mei starten de inschrijvingen voor het nieuwe evenement van vzw De Zeven. Bij Over the top, dat op 12 oktober plaatsvindt, moeten de deelnemers bij valavond in duo lopen en fietsen van Wijtschate naar Kemmel en terug. De afstand bedraagt zestien kilometer en de deelnemers mogen zelf beslissen hoe vaak ze wisselen tussen fietsen en lopen. “Net als bij onze andere organisaties schenken we een deel van de opbrengst aan het goede doel. Dit jaar kozen we voor de Werkgroep Vorming en Aktie van Westhoek Vrijetijd Anders  uit Ieper”, zegt medeorganisator Mathieu Dehaene. Al jaren zet Westhoek Vrijetijd Anders  zich in om mensen met een beperking zo goed mogelijk in de maatschappij te integreren.

Wie voor 21 juni inschrijft, betaalt zestien euro per duo, daarna betaal je twintig euro. “Omwille van het deels onverharde parcours is een mountainbike aangewezen. Wie wil, kan er voor deze avond voor twintig euro een huren”, legt Dehaene uit.

In de marge van de evenement is er ook heel wat animatie, met onder andere een Over the top-bar bij de sporthal van Wijtschate, de uitvalsbasis voor die avond. Meer info op overthetop.iepertrail.be.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer