2 Stiltecirkel in Ieper voor de Palestijnen.
Christophe Maertens Stiltecirkel in Ieper voor de Palestijnen.
2 Stiltecirkel in Ieper
Christophe Maertens Stiltecirkel in Ieper

Stiltecirkel voor herdenking Nakba op Grote Markt

In heel wat Vlaamse steden werd woensdag een stiltecirkel gemaakt voor de herdenking van de Nakba, waarbij in 1948 zo’n 750.000 Palestijnen hun huizen noodgedwongen achterlieten. Ook in Ieper werd een stiltecirkel gehouden.

Op 15 mei gedenken de Palestijnen de Nakba, of ‘catastrofe’ waarbij zo’n 750.000 Palestijnen rond 1948 hun huizen en dorpen noodgedwongen achterlieten. “De meesten van hen konden nooit naar hun land terugkeren”, zegt Pax Christi, die de stiltecirkels organiseert. “In 1948 kreeg het Joodse volk een thuisland, maar daarbij moesten 750.000 Palestijnen vluchten en werden meer dan 500 Palestijnse dorpen en gehuchten van de kaart geveegd. Sindsdien groeide het aantal Palestijnse vluchtelingen aan tot ruwweg 7 miljoen mensen.” Met de stiltecirkels betuigt Pax Christi, samen met enkele andere verenigingen, solidariteit met het Palestijnse volk. “Voor het leed dat al 71 jaar voortduurt”, klinkt het. In een tiental Vlaamse steden  werd woensdag een stiltecirkel opgezet. Dat gebeurde ook op de Grote Markt in Ieper. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer