Alcoholcontroles, zoals hier op dit archiefbeeld: je zal er niet naast kunnen kijken in de politiezone Arro Ieper.
Hans Verbeke Alcoholcontroles, zoals hier op dit archiefbeeld: je zal er niet naast kunnen kijken in de politiezone Arro Ieper.

Tot Nieuwjaar al zeker 30 BOB-controles gepland in regio Ieper

De politie van de zone Arro Ieper schakelt tijdens de BOB-wintercampagne een tandje bij in de strijd tegen alcoholmisbruik achter het stuur. Vanaf nu tot Nieuwjaar zijn er dertig grote controles gepland. Gemiddeld één per dag dus. 

In de Westhoek worden het hele jaar grote controleacties georganiseerd. “Minstens één keer per maand doen we er eentje gericht tegen weekendongevallen, telkens op minstens vijf plaatsen”, zegt communicatieverantwoordelijke Glenn Verdru van de politiezone Arro Ieper. “Die frequentie drijven we gevoelig op tijdens de BOB-campagne. Zo komt het dat we nog voor Nieuwjaar dertig acties houden. Een gemiddelde van bijna één per dag, al moet je er mee rekening houden dat er soms twee op een dag zullen plaatsvinden.”

Boven het Vlaams gemiddelde

De controles zijn geen overbodige luxe, vindt Verdru. “Onze cijfers van mensen die positief testen, liggen altijd wat hoger dan het Vlaams gemiddelde. Dat zouden we graag anders zien. De controles zijn belangrijk, maar ook de communicatie er rond. Daarom zullen we achteraf ook de resultaten van de acties delen met het publiek, via onze website en de Facebook-pagina van politiezone Arro Ieper.” 

Bij de vorige wintercampagne werden 4.500 alcoholtesten uitgevoerd in de zone Arro Ieper.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer