Vrachtwagens rijden op fietspad
Screenshot WTV Vrachtwagens rijden op fietspad

Truckers nemen het fietspad om rechtsaf te slaan

Op een kruispunt op de Noorderring namen gisteren twee vrachtwagenbestuurders het fietspad om naar rechts af te slaan. Dat meldt TV-zender Focus-WTV op haar website. 

Op Facebook zijn beelden opgedoken van twee vrachtwagenchauffeurs die het brede fietspad oprijden om naar af te draaien. Op die plaats zijn er brede fietspaden. De bestuurder reed op die manier de Noorderring op en vermeed daarmee de verkeerslichten. Meteen daarna reed een andere vrachtwagenbestuurder op dezelfde manier de ring op. Het voorval werd gefilmd door iemand die aan het rode licht stond te wachten. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Francky Libbrecht

    Fietspad moet een volle witte streep hebben, en aangeduid zijn. Dit is wel het geval, maar op de foto niet zichtbaar.

  • Danny Govaerts

    Opsporen en onmiddellijk rijbewijs afnemen . Volgende week paaltjes zetten zo de doorgang voor auto's en zeker vrachtwagens onmogelijk wordt.

Lees meer