5 Het vuur legde de ambachtelijke wafelbakkerij Dimabel in een mum van tijd in de as.
brandweer Westhoek Het vuur legde de ambachtelijke wafelbakkerij Dimabel in een mum van tijd in de as.

Exclusief voor abonnees

Zaakvoerder wafelbakkerij Dimabel ziet levenswerk in vlammen opgaan: “Ik kon niks meer redden”

Een hevige brand heeft donderdagnacht op de industriezone in Ieper wafelbakkerij Dimabel in de as gelegd. “Twintig jaar hard werk is in één klap verloren”, zucht zaakvoerder Didier Clarisse (50). “Het ging zo snel dat ik niks meer kon redden. De vuurzee was enorm.” Achttien mensen zijn technisch werkloos, de brandweer moest nog uren nablussen.

Rond 0.30 uur kreeg Didier Clarisse uit Reningelst een telefoontje van de alarmcentrale. “Het brandalarm was afgegaan in twee zones in het bedrijf”, zegt de zaakvoerder van de ambachtelijke wafelbakkerij Dimabel. “Ik ben snel naar de industriezone in Ieper gereden, waar onze fabriek staat. Een kwartier later was ik ter plaatse, maar toen stond alles al in lichterlaaie. Ik heb nog tevergeefs geprobeerd binnen te gaan in de kantoren om te proberen een en ander te redden. De vlammen en de enorme hitte brachten me echter snel op andere gedachten.”

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny janssens

    toch maar eens een grondig onderzoek laten doen door de verzekeringsmaatschappij, met de werkgevers tegenwoordig mag je van alles verwachten

  • François Asselman

    Ik ben ervan overtuigd dat een performant automatisch werkend sprinklersysteem veel ellende zou voorkomen hebben. Zowel de economische als de milieuschade zouden waarschijnlijk beperkt gebleven zijn. François Asselman

Lees meer