Man die crystal meth gebruikt en woning van zijn moeder een drugskot maakt, is veroordeeld door rechter in Ieper.
Henk Deleu Man die crystal meth gebruikt en woning van zijn moeder een drugskot maakt, is veroordeeld door rechter in Ieper.

Zwaar verslavende drug crystal meth voor het eerst aangetroffen in Ieper: gebruiker veroordeeld tot 18 maanden cel

De rechter in Ieper heeft een 22-jarige man uit Ieper veroordeeld tot achttien maanden cel, deels met uitstel, voor drugsfeiten. De twintiger gebruikte onder andere de zwaar verslavende drug crystal meth, gevaarlijk spul dat voor het eerst werd aangetroffen in Ieper. 

“Toen zijn moeder in het ziekenhuis lag met Parkinson, maakte hij van hun appartement een drugskot”, zei de openbare aanklager over de Ieperling. Zo gebruikte hij drugs in aanwezigheid van minderjarigen. Bij een huiszoeking werden sporen van recent drugsgebruik gevonden. De dag dat de man voor de raadkamer moest verschijnen, werd hij opnieuw opgepakt omdat hij met een bolletjesgeweer op voorbijgangers en kinderen aan het schieten was. Er vond opnieuw een huiszoeking plaats en toen vonden de speurders heroïne, cannabis en crystal meth. Dat is een witte kristalvormige harddrug die kan gesnoven, gerookt of gespoten worden. Het gaat om een vorm van amfetamine of speed, maar vele keren krachtiger. De straatwaarde van een gram crystal meth bedraagt honderd euro. 

De rechtbank veroordeelde de twintiger tot achttien maanden cel, waarvan het deel dat hij in voorarrest zat als effectief. Hij zal zich wel aan een aantal voorwaarden moeten houden.

Lees meer