De vernieuwde Gentstraat in Ingelmunster.
rv De vernieuwde Gentstraat in Ingelmunster.

Gentstraat weer open na herstellingswerken

De Gentstraat in Ingelmunster zit in het nieuw en dus mag de straat weer open voor alle verkeer. De straat werd tussen rotonde Vliegend Paard en de Wantebrug hersteld. Er is ook een nieuw afgescheiden fietspad die de fietsveiligheid op die locatie moet verhogen.

Nadat de Gentstraat dienst deed als omleidingsweg tijdens de werken in de Oostrozebekestraat, was de straat toe aan een stevige opknapbeurt. Doordat Fluvius ten vroegste in 2025 rioleringswerken plant in de zone tussen de Ring en huisnummer 224, kreeg dat stuk van de straat een tijdelijk herstel met een nieuwe toplaag in asfalt. Het gebied tussen huisnummer 224 en de  rotonde met de Oostrozebekestraat werd aangepakt en ook in de zone rond de verkeersdrempel aan huisnummer 224 en het kruispunt Gentstraat–Keirselaarstraat zijn de funderingen hersteld.

De verkeersdrempels voldoen niet aan de huidige normen en zijn vervangen door andere snelheidsremmende maatregelen, zoals fietssuggestiestroken die de straat visueel vernauwen. Vanaf de Keirselaarstraat tot aan huisnummer 224 maken vaste parkeerstroken de straat smaller en vanaf huisnummer 224 tot aan de brug over de Mandel is er een volwaardig fietspad aan beide kanten van de weg. Voorbij de brug over de Mandel moeten vrijliggende fietspaden zorgen voor een veilige aansluiting op de rotonde met de Oostrozebekestraat. 

Lees meer