Annick Lambrecht startte met liften in het centrum van Dentergem, omdat er geen bussen naar Tielt rijden in de voormiddag, Dries kon meteen met de fiets vertrekken.
VDI Annick Lambrecht startte met liften in het centrum van Dentergem, omdat er geen bussen naar Tielt rijden in de voormiddag, Dries kon meteen met de fiets vertrekken.

Sp.a klaagt ‘ondermaats’ openbaar vervoer aan met race: “Van Dentergem naar Poperinge? Fiets is soms nog sneller”

De Brugse Annick Lambrecht, sp.a-lijsttrekker voor het Vlaams parlement, neemt het in een wedstrijd op tegen Ingelmunsternaar Dries Couckuyt, die een vierde plaats op dezelfde lijst heeft. Hij fietst zestig kilometer richting Poperinge, zij wil er raken met het openbaar vervoer. Met de actie wil de partij de pijnpunten van het ‘ondermaatse’ openbaar vervoer in onze provincie blootleggen.

De Brugse Annick Lambrecht, sp.a-lijsttrekker voor het Vlaams parlement nam het woensdag in een wedstrijd op tegen Ingelmunsternaar Dries Couckuyt, die een vierde plaats op dezelfde lijst heeft. Hij fietste zestig kilometer richting Poperinge, zij wilde er raken met het openbaar vervoer. Met de actie wil de partij de pijnpunten van het ‘ondermaatse’ openbaar vervoer in onze provincie blootleggen.

Geen bussen

Het startschot van de wedstrijd vond plaats in het centrum van Dentergem, waar Annick haar eerste bus richting station van Tielt zou nemen. “Maar bij aankomst bleek al meteen dat er tussen 8 en 12 geen bussen die richting uitgaan”, zucht ze. “Daarom moest ik dat eerste stukje liften richting Tielt, waar ik de trein kon nemen richting Lichtervelde. Van daaruit ging het naar Kortrijk en dan naar Poperinge. Onder normale omstandigheden moest ik daar anderhalf uur over doen, maar ik het duurde uiteindelijk drie uur omdat ik een verbinding gemist heb.”

Stiptheid

Dries vertrok vanop dezelfde locatie met de fiets en hoopte tegen de middag in Poperinge te zijn. “Ik deed er uiteindelijk 2,5 uur over” vertelt Dries. “De plannen om te investeren in stadskernen dreigt nefast uit te draaien voor de dienstverlening in onze provincie.” In Tielt legde hun collega Simon Bekaert een ander pijnpunt bloot. “De loketten zijn er vaak gesloten, de perrons zijn niet aangepast aan minder mobiele mensen en er is geen rechtstreekse treinrit naar Brussel meer”, zegt hij. “Dat kan anders en beter. Het aanbod, de frequentie en de stiptheid van treinen moet dan ook beter.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jan Depoortere

    Als spa klaagt, waarom heeft spa er dan niks aan gedaan? Ze hebben al iedere keer in de regering gezeten.

Lees meer