3 Burgemeester Ward Vergote van Moorslede verloor het meeste kilo’s. Hij weegt liefst 19 kilo minder dan drie maanden geleden.
Joke Couvreur Burgemeester Ward Vergote van Moorslede verloor het meeste kilo’s. Hij weegt liefst 19 kilo minder dan drie maanden geleden.

Exclusief voor abonnees

Bert Maertens verliest vermageringswedstrijd onder burgemeesters: “Kaas-en wijnavond was er te veel aan”

Dieetcentrum roept Ward Vergote en Bart Tommelein uit tot winnaars

Precies tien weken geleden waagden drie burgemeesters zich aan een vermageringswedstrijd. Bart Tommelein (Open Vld) van Oostende, Bert Maertens (N-VA) van Izegem en Ward Vergote (Visie) van Moorslede namen de handschoen op. Zondagochtend gingen ze om de beurt op de weegschaal staan. Maertens verloor 7 kilo, Tommelein is 14 kilo kwijt en Vergote is liefst 19 kilo lichter dan tien weken geleden.

Veronique Lecluyse van het gelijknamige Izegemse dieetcentrum bracht drie maanden geleden de bal aan het rollen. “Veel cliënten hebben het moeilijk om een drukke job te combineren met een gezonde levensstijl. Om aan te tonen dat het een het ander niet uitsluit, lanceerden we de burgemeesterschallenge.  Weinig mensen die een onregelmatiger leven leiden dan een burgemeester.  Elk van de drie burgemeesters werd tien weken lang professioneel gecoacht. We zaten samen in een WhatsAppgroepje en al snel werd duidelijk dat ze alle drie resoluut voor winst gingen. Af en toe probeerden ze elkaar zelfs op het verkeerde been te zetten. Zo zei Ward Vergote op een bepaald moment dat hij zich had laten gaan en een halve taart had binnengespeeld, waardoor hij niet meer zou kunnen winnen. De sfeer zat goed en de competitiedrang was groot.”

Af en toe probeerden ze elkaar zelfs op het verkeerde been te zetten. Zo zei Ward Vergote op een bepaald moment dat hij zich had laten gaan en een halve taart had binnengespeeld, waardoor hij niet meer zou kunnen winnen. De competitiedrang was groot

Veronique Lecluyse

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rik Bogaert

    Is dit het alles wat een burgemeester te doen heeft, en dan nog zo'n wedde binnenhalen ook? Zou beter de inwoners gratis laten parkeren ipv de boetes te verdubbelen!

  • Joan Lute

    Als het van Tommelein afhangt zijn binnenkort alle oostendenaars die niet rijk genoeg zijn voor een auto graatmager en uitgemergeld omdat ze te voet met al hun grof huisvuil vele kilometers moeten sleuren naar het containerpark omdat ook de ophaling afgeschaft worden.

Lees meer