Groen wil speelplaatsen groener maken, zoals recent nog gebeurde in de Sint-Antoniusschool in Meulebeke.
Joke Couvreur Groen wil speelplaatsen groener maken, zoals recent nog gebeurde in de Sint-Antoniusschool in Meulebeke.

Groen wil speelplaatsen na schooluren openstellen voor buurt

Groen zou graag de speelplaatsen na schooltijd openstellen voor de buurt. De partij stelt meteen ook voor een subsidie in te voeren om speelplaatsen op school groen en avontuurlijk te maken.

“Zo toveren we stenen vlaktes om tot velden waar avontuur en spelplezier voorop staan”, zeggen raadsleden Veerle Renier en Balder Clarys. “We willen scholen stimuleren om hun groene, avontuurlijke speelplaats open te stellen voor de buurt. We willen hen ondersteunen met een subsidie van drieduizend euro per vestiging. Uiteraard moet dit concept uitgewerkt worden met het schoolteam, de kinderen en de ouders. De burgemeester liet hierover al eerder een ballonnetje op, maar voorlopig is nog geen enkele speelplaats openbaar.”

Schepen Caroline Maertens (N-VA) wil eerst overleggen met de scholen over wat haalbaar is en wat niet. “Daarna zullen we keuzes maken en er een budget op plakken”, vertelt ze. “Dit idee maakte al deel uit van ons partijprogramma, alleen vergt het wat tijd om dit in de praktijk om te zetten. Eind dit jaar komen we met een meerjarenplanning en dan zouden we een beter idee moeten hebben over de haalbaarheid.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer