Yves Lampaert en Dries Devenyns komen naar Izegem Koers.
Photo News Yves Lampaert en Dries Devenyns komen naar Izegem Koers.

Izegem Koers strikt Yves Lampaert (en zes ploegmaats)

Izegem Koers is op donderdag 5 september aan zijn vijftigste editie toe. Naast Belgisch kampioen Tim Merlier komt ook lokale wielerheld Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step) naar de koningin der kermiskoersen.

Izegem Koers gaat vanaf dit jaar met hoofdsponsor Bordes in zee en heet dus voortaan Bordes Izegem Koers. Het wielerfeest start om 14 uur traditiegetrouw op de Korenmarkt. Op de voorstelling van het programma vrijdagavond maakte de organisatie enkele nieuwe namen bekend. Topper op de affiche wordt Yves Lampaert. “Hij zal al voor de derde keer present tekenen”, zegt voorzitter Lothar Feys. “Hij won in het verleden al eens Izegem Koers en vorig jaar was hij een echte sfeermaker. We zijn dan ook enorm blij dat hij er weer bij is.” 

Naast Lampaert tekenen ook zes ploegmaats present. “Verder mogen we uit hetzelfde team ook Iljo Keise, Dries Devenyns, Pieter Serry en Colombiaans toptalent Alvaro Hodeg verwelkomen”, weet Feys. Er zullen ook twee stagiairs van de ploeg naar Izegem afzakken. Eerder raakte al bekend dat Belgisch kampioen Tim Merlier aan de start zal staan. Een andere nieuwe naam is Giovanni Visconti van Neri-Selle Italia.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer