3 Nathalie Dewulf, omringd door Vlaams Belang-collega's Rik Baert en Giel Seynaeve, trakteerde met een Paljas-biertje op de gemeenteraad.
VDI Nathalie Dewulf, omringd door Vlaams Belang-collega's Rik Baert en Giel Seynaeve, trakteerde met een Paljas-biertje op de gemeenteraad.

Kamerlid trakteert gemeenteraadsleden op Paljas-biertje

Opvallende verfrissing op de gemeenteraad dinsdagavond. Op de tafel van alle politici stond namelijk een Paljas-biertje. Een geschenk van gemeenteraadslid Nathalie Dewulf (Vlaams Belang).

“Als dank voor de vele gelukwensen bij haar aanstelling”, nam fractieleider Giel Seynaeve het woord. “Het doet deugd vast te stellen dat politiek in een stad ook grensoverschrijdend en menselijk kan zijn. Ik heb even opgezocht wat paljas allemaal betekent. Het is een eilandje voor de kust van Zweden en uiteraard staat het ook synoniem voor clown, dwaas, hansworst, mallerd, leukerd of olijkerd. Bovendien blijkt Pagliacci ook een opera van Leoncavallo te zijn. Ik hoop dat Bart De Wever dit wist toen hij op de avond voor de verkiezingen dat woord gebruikte tegenover onze voorzitter, maar hem kennende zou hij ook met dit gebaar kunnen lachen. Gezondheid en geniet van een welverdiende vakantie.”

3 Het Paljas-biertje dat alle politici cadeau kregen.
VDI Het Paljas-biertje dat alle politici cadeau kregen.

Ook Hein Depoorter (N-VA) nam nog even het woord om alle verkozen parlementsleden te feliciteren. Naast Nathalie Dewulf zijn dat zijn partijgenoten Bert Maertens (Vlaams parlement) en Geert Bourgeois (Europees parlement). “Vergeet niet dat je met je mandaat iets kunt betekenen voor Izegem. Door goed te netwerken, kun je subsidies naar hier halen en die kunnen de lokale gemeenschap ten goede komen. Ik kijk al uit naar jullie tussenkomsten.”

3 Nathalie Dewulf trakteerde alle raadsleden op een Paljas-biertje.
VDI Nathalie Dewulf trakteerde alle raadsleden op een Paljas-biertje.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer