Art'Iz Izegem
VDI Art'Iz Izegem

Kunstacademie Art’Iz drie keer nationaal kampioen op VLAMO-finale

Op zondag 12 mei vond de VLAMO-finale voor Solisten en Kleine Ensembles plaats in het Antwerpse Koninklijk Conservatorium. “De deelnemers van de Kunstacademie Art’Iz regio Izegem behaalden zeer mooie resultaten en werden zelfs drie keer nationaal kampioen”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA).

“Bij de houtblazers werd Nore Notebaert in tweede afdeling nationaal kampioen met 90 procent en grootste onderscheiding. Maarten Grymonprez werd bij de koperblazers met 96 procent in ereafdeling nationaal kampioen en kreeg zelfs lof van de jury”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Ook bij de kleine ensembles concertslagwerk viel Art’Iz in de prijzen”, aldus directeur Wim Belaen. “Het percussieduo Juliben met Juliette Bruyneel en Iben Houtekier werd in de ereafdeling nationaal kampioen met 90 procent.”

“Bij het concertslagwerk geen nationale kampioenen, maar Kasper Dumoulin en Jonathan Gheysens behaalden wel een tweede plaats en grootste onderscheiding”, besluit directeur Belaen, die zeer tevreden is over de behaalde resultaten en de mooie resultaten van de vele deelnemers van de Kunstacademie.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Degezelle

    Erratum, Vlaamse kampioenen. Het nationaal kampioenschap is nu zondag in Kortrijk. Maar wel een fantastische prestatie natuurlijk.

Lees meer