De rechtbank in Kortrijk.
Alexander Haezebrouck De rechtbank in Kortrijk.

Man voor rechter nadat hij allochtone man uit het niets slaat in Delhaize

Een man uit Izegem riskeert een gevangenisstraf van zes maanden omdat hij een man van allochtone afkomst een slag gaf in het grootwarenhuis Delhaize in Izegem. “Hij schold hem uit en gaf hem daarna een vuistslag”, pleitte de advocate van het slachtoffer. 

Het slachtoffer ging ’s avonds om 18 uur winkelen in het warenhuis Delhaize in Izegem toen plots Ruben D. hem de huid vol schold. “Hij schold me uit, zei dat ik naar mijn land moest terugkeren en gaf me een duw waardoor ik op de grond viel”, zei het slachtoffer tegen de rechter. Daarna liep de man weg, maar het slachtoffer liep hem achterna omdat hij wilde weten waarom hij het nodig vond om hem uit te schelden. “Daarna gaf D. hem uit het niets een vuistslag”, pleitte de advocate van het slachtoffer Iris Santens. “Dat is ook duidelijk te zien op de camerabeelden. Het gaat hier om een puur racistisch motief. De man heeft daardoor een ernstig letsel aan zijn gezicht en aan zijn tanden overgehouden. ” Het slachtoffer begrijpt nog altijd niet waarom hij werd geslagen. “Ik had die man nog nooit gezien”, vertelt het slachtoffer. De beklaagde daagde niet op in de rechtbank. Het slachtoffer vraagt een schadevergoeding van 18.000 euro en een morele schadevergoeding van 2.500 euro. Naast de celstraf riskeert Ruben D. ook nog een geldboete van 2.000 euro. Vonnis op 18 december. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer