2 Chef-kok Angelo Rosseel van sterrenrestaurant La Durée start met takeaway, door de coronacrisis.
RV Chef-kok Angelo Rosseel van sterrenrestaurant La Durée start met takeaway, door de coronacrisis.

Pizza stilaan beu? Tweesterrenzaak La Durée levert kalfszwezerik en gegrilde kreeft aan huis

Een gegrilde Canadese kreeft of een krokant gebakken kalfszwezerik aan huis? Ook in deze coronatijden kan het, nu tweesterrenzaak La Durée met een afhaalservice is gestart. Chef-kok Angelo Rosseel heeft - gezien de producten waarmee hij werkt - een menu met vrij scherpe prijzen gemaakt. Vooral de lunch van amper 22 euro springt in het oog.

Helemaal nieuw is de afhaalformule voor La Durée niet. Met de feestdagen brachten ze al iets gelijkaardigs voor hun trouwe klanten. Ook nu willen ze die blijven bedienen, al heeft chef Angelo Rosseel toch even getwijfeld. “In die eerste week veranderden de maatregelen om de twee dagen en ik wilde op dat vlak toch wat stabiliteit. Eerst speelde ik met het idee om bij mensen aan huis te gaan koken, maar door het samenscholings- en bezoekverbod bleek dat onmogelijk. Daarom kies ik nu toch voor de afhaalformule. Ik kan het me simpelweg niet permitteren tien weken gesloten te blijven, dus moeten we op dat vlak wel creatief zijn én bezig blijven.”

Van asperges tot kreeft

Het resultaat is een toch vrij uitgebreide menukaart, al was het niet zo evident om deze op te stellen. “Het grootste probleem is om aan de juiste producten te geraken”, zegt Angelo. “Veel van mijn leveranciers zijn gesloten. De gerechten die nu op het menu staan, worden daarom wekelijks aangepast, afhankelijk van wat ik kan krijgen. We zitten nu in het mooiste seizoen van het jaar en dus heb ik er al zeker asperges in verwerkt. Een andere troef die ik wil uitspelen, is kreeft. Supermarkten hebben die nu niet binnen, maar wij wel. Voor een schappelijke 25 euro krijg je al een halve Canadese kreeft, met gewokte groentjes, sesam en een zachte madrascurry.

Veel klanten leven al twee weken op pasta en conserven en daar bied ik nu een mooi alternatief voor aan

Angelo Rosseel

Prijken onder andere nog op de afhaalmenukaart: tataki van blauwvintonijn, ofwel: lichtgebakken tonijn (24 euro) of pomme moscovite (gevulde aardappelen) met kaviaar (75 euro) als voorgerecht en gebakken griet (38 euro) of een krokant gebakken kalfszwezerik (40 euro) als hoofdgerecht. Eindigen kan met een bordje vol gerijpte hoevekaasjes met bijhorende garnituur en notenbrood (18 euro).

Lunchmenu 

Of Angelo denkt hiermee een ruimer cliënteel dan gebruikelijk te bereiken? “Eigenlijk niet. Mijn publiek is trouw. Ik heb bijvoorbeeld veel zakenmensen die meermaals per week bij mij langskomen en het zijn ook zij die nu van deze service gebruik maken. Ze leven al twee weken op pasta en conserven en daar bied ik nu een alternatief voor aan.” Er is ook een lunchmenu voor amper 22 euro. “De prijs kan ik bewust zo laag houden, omdat ik die lunch elke weekdag aan een bedrijf uit de buurt aanbied. Dan is het voor mij makkelijk om op grote schaal ook voor andere mensen mee te koken.”

2 Het logo van de nieuwe takeaway en delivery-service van restaurant La Durée.
rv Het logo van de nieuwe takeaway en delivery-service van restaurant La Durée.

Door de chef aan huis

Het personeel van Angelo is door de coronacrisis op economische werkloosheid gezet, maar zelf blijft hij heel druk bezig. “Ik werk zeven dagen op zeven, zestien uur per dag”, zegt hij. “Ik kook, maar breng de gerechten ook tot bij de mensen thuis. Ik wil mijn klanten kunnen blijven bedienen en deze dienst biedt me de mogelijkheid om dat te blijven doen. Ik heb dan nog het geluk dat onze overheid in een bepaalde mate tegemoet komt, maar ik heb al gehoord van chefs in New York en Londen die met de handen in het haar zitten en niet weten hoe ze deze crisis te boven zullen komen. Wij kunnen het gelukkig nog via deze takeaway-weg proberen.”

La Durée levert gratis in een straal van tien kilometer. Als je een bedrijf bent wordt de lunch binnen een straal van acht kilometer gratis geleverd. Meer info: www.laduree.be.

Lees meer