De organisatoren van Tuin & Sfeer met evenementenschepen Lisbet Bogaert en groenschepen Caroline Maertens aan kasteel Blauwhuis.
VDI De organisatoren van Tuin & Sfeer met evenementenschepen Lisbet Bogaert en groenschepen Caroline Maertens aan kasteel Blauwhuis.

Plantenbeurs Tuin & Sfeer viert 20ste verjaardag in Blauwhuispark

Plantenbeurs Tuin & Sfeer is op zondag 19 mei aan zijn twintigste editie toe en die staat in het teken van ‘feest’. Tussen 10 en 18 uur is iedereen welkom in het park bij kasteel Blauwhuis om er te genieten van bloemen, planten, barbecuedemonstraties en koken met vergeten groenten.

Tuin & Sfeer strijkt voor het derde jaar neer aan kasteel Blauwhuis en die verhuis heeft de organisatie geen windeieren gelegd. “Sinds we domein Wallemote-Wolvenhof voor deze locatie hebben ingeruild, mochten we zevenduizend bezoekers verwelkomen. Dat zijn er tweeduizend meer dan vroeger”, glundert organisator Marnix Oosterlinck van de Vlaamse Vasteplantenvereniging. “We hebben dan ook een goede wisselwerking met stadsfestival Isotopia. Dat ligt die dag aan de achterkant van het kasteel en wij palmen het terrein vooraan in.”

Dag van het Park

Voor deze feestelijke twintigste editie komt er een plantenshowstand waar standhouders hun favoriete planten kunnen voorstellen. “We bieden plaats aan honderd standhouders met planten, decoratie en tuinartikelen”, weet Marnix. “Net als verschillende verenigingen met een infostand of demonstratie en kunstenaars die hun werk tentoonstellen.” 

Zondag is het ook Dag van het Park met onder andere demonstraties bloemschikken, het kappen van letters in steen en standen van imkervereniging De Kasteelbie en een rond Vlaamse hoenders, geiten en schapen. Een toegangsticket voor Tuin & Sfeer kost drie euro. De ingang bevindt zich op de Gentseheirweg.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer