Prizma Campus VTI in Izegem.
Google Street View Prizma Campus VTI in Izegem.

Prizma Campus VTI bespaart energie met Vlaamse steun

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 87.220 euro in Prizma Campus VTI in Izegem. Het geld gaat naar een project voor energiebesparing. “Dankzij deze investering kan de school besparen op de CO2-uitstoot en op de energiefactuur”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe (N-VA).

Concreet gaat het om een investering in schrijnwerk. Prizma Campus VTI heeft het project zelf voorgesteld na een open oproep. “Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van Prizma Campus VTI”, meent Himpe. “Hun school wordt groener en hun energiefactuur zal dalen. Dit is ecologische en economische winst.”

Schoolgebouwen hebben – zeker in de herfst en de winter – heel wat energie nodig om alle leslokalen te verwarmen en te verlichten. Dat betekent heel wat CO2-uitstoot en een serieuze elektriciteitsfactuur. “Het loont dus dubbel om te investeren in energiebesparende maatregelen op school: het is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee”, besluit de schepen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer