Sp.a wil in Izegem meer sensibilisering rond sigarettenpeuken.
Photo News Sp.a wil in Izegem meer sensibilisering rond sigarettenpeuken.

Stad gaat sigarettenpeuken op straat aanpakken

Oppositiepartij sp.a vroeg op de gemeenteraad of de stad actie zal ondernemen om rokers te sensibiliseren hun peuken niet op de grond te gooien. De stad belooft extra geld vrij te maken.

De stad belooft in het meerjarenplan extra geld vrij te maken voor een sensibiliseringscampagne, onder andere via banners. “We kunnen niet blijven zwerfvuilacties organiseren”, zegt burgemeester Bert Maertens. “Dat is de taak van de stad niet. Er moet iets veranderen aan het gedrag van de mensen. We willen sensibiliseren, maar zien het niet haalbaar om te handhaven. Het is enerzijds geen taak van de politie om daar op te controleren en het is ook niet haalbaar om hier gemeenschapswachten voor in te zetten.” 

Schepen Caroline Maertens belooft wel te bekijken of er bij de bestelling van nieuwe vuilnisbakken ook plaats is voor exemplaren met een asbak aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • S D

    Goede zaak. Ik heb al jaren een mini asbakje bij.

Lees meer