2 WVI-directeur Geert Sanders, voorzitter Kris Declercq, burgemeester Bert Maertens en schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Maertens met de vertegenwoordigers van de bouwfirma's op de nieuwe verkaveling.
Joke Couvreur WVI-directeur Geert Sanders, voorzitter Kris Declercq, burgemeester Bert Maertens en schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Maertens met de vertegenwoordigers van de bouwfirma's op de nieuwe verkaveling.

WVI bouwt 26 nieuwe woningen in Kokelarestraat

De West-Vlaamse Intercommunale bouwt samen met de stad Izegem 26 nieuwe woningen in de Kokelarestraat, vlak bij provinciedomein Wallemote-Wolvenhof.

Het nieuwe woonproject ligt in de Kokelarestraat tussen huisnummers 74 en 100 en telt 26 bouwloten die variëren van 220 tot 719 vierkante meter. “Het woonproject wordt een mix van hedendaagse architectuur met een mengeling van verschillende woonvormen”, zegt WVI-directeur Geert Sanders. “Zowel jonge gezinnen als senioren kunnen er hun gading vinden, van rijwoningen over koppelwoningen tot vrijstaande of patiowoningen. Bovendien kunnen er ook kangoeroewoningen of zorgwoningen gerealiseerd worden.”

Elk dak is volgens de WVI ideaal voor het plaatsen van zonnepanelen en in de voortuinen is er plaats voor een berging, fietsenstalling of kast voor leveringen naast de oprit. “We leggen verder ook voldoende parkeerplaatsen aan en trage wegverbindingen met de omliggende straten.” In een latere fase volgen nog eens tien rijwoningen op dezelfde site. Die bouwstreek zal tijdens de eerste fase tijdelijk dienst doen als werfzone voor de aannemers, die kopers zelf mogen aanduiden. De werken zijn eind februari gestart. De verkoop van de loten begint eind dit jaar.

Woonexpansie

Op de Bosmolens en De Mol is er een heuse woonexpansie bezig en die zal op termijn nog meer verkeer op de al verzadigde Rijksweg opleveren. Dat beseft ook burgemeester Bert Maertens (N-VA). “We dringen er bij de Vlaamse overheid dan ook op aan om het dossier rond een goede ontsluiting op dat punt snel te behandelen”, zegt hij. “Een van de opties was een tunnel, maar het is daar al enkele jaren stil rond. We hopen dat er in de komende legislatuur een oplossing gevonden wordt.”

Kandidaat-kopers vinden meer info op www.wvi.be/aanbod/wonen .

2 Een conceptbeeld van de nieuwe verkaveling.
WVI Een conceptbeeld van de nieuwe verkaveling.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer