De snelwegparking in Jabbeke.
Benny Proot De snelwegparking in Jabbeke.

Albanees voert illegalen van hotels naar snelwegparkings: mensensmokkelaar komt in aanmerking voor meer dan honderd transporten

Een Albanese mensensmokkelaar moet binnenkort voor de correctionele rechtbank verschijnen voor zijn aandeel bij mogelijk meer dan honderd transporten. De man bracht illegalen vanuit hotels naar snelwegparkings, van waaruit ze gesmokkeld konden worden.

Het gerecht kwam de mensensmokkelaar eind vorig jaar op het spoor via telefonieonderzoek op een Brits telefoonnummer. Uit de taps konden de speurders opmaken dat de Albanees in opdracht van mensen in het Verenigd Koninkrijk en Albanië illegalen vervoerde. Het onderzoek wees uit dat hij op grote schaal Albanezen vanuit hotels in Gent en Brussel naar de snelwegparkings van onder meer Jabbeke en Mannekensvere bracht. Van daaruit zouden ze met vrachtwagens gesmokkeld worden naar Groot-Brittannië. De Albanees werd in december vorig jaar opgepakt en aangehouden. Hij zou gelinkt kunnen worden aan meer dan honderd mensensmokkeltransporten. De Brugse raadkamer verwees de smokkelaar dinsdag door naar de correctionele rechtbank. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Ook een Rus en een Belg zullen zich samen met de Albanees moeten verantwoorden. Aan hen zouden enkele ritten uitbesteed zijn geworden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer