Links viervoudig moordverdachte Alexander Dean. Rechts: slachtoffers Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene.
rv Links viervoudig moordverdachte Alexander Dean. Rechts: slachtoffers Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene.

Bodybuilder blijft in de cel voor viervoudige moord

De 26-jarige bodybuilder uit Varsenare die bijna twee jaar geleden zijn ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagmorgen beslist.

Alexander Dean trok op 25 juli 2017 naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps uit Moere. Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verwerken. In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De ochtend van de moord in Moere was Dean ook al naar Sint-Amandsberg getrokken om fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven te brengen. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verscheidene foto’s van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen. Volgens zijn advocaat werd het gedrag van de bodybuilder mogelijk beïnvloed door het gebruik van anabole steroïden. 

Het blijft nog wachten op de resultaten van het bijkomend onderzoek dat naar de producten werd gevoerd. Het moraliteitsonderzoek van Dean zou intussen wel afgerond zijn. Onder meer zijn moeder en andere familieleden in Nederland en Duitsland werden dit voorjaar opnieuw verhoord over zijn levenswandel en karakter.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer