Skatepark Tempelhof mag weer gebruikt worden.
Benny Proot Skatepark Tempelhof mag weer gebruikt worden.

Brugge heropent sportvelden en skateparken, maar nog geen speelpleinen

In tegenstelling tot een aantal andere gemeenten in de regio, waaronder Torhout, heropent Brugge voorlopig zijn speelpleinen nog niet. De sportvelden gaan vanaf vandaag donderdag wel open.

Het is opnieuw toegelaten om te sporten op de Brugse sportvelden en -pleintjes, mits naleving van een reeks maatregelen. Sporten kan enkel onder begeleiding van een volwassene en er geldt een beperking op het maximumaantal aanwezige personen. Deelnemers mogen enkel tijdens de activiteit op de accommodatie aanwezig zijn. Rondhangen blijft verboden.

Contactsporten zijn niet toegestaan, net zomin als wedstrijden. De focus ligt op training en recreatie. Wat bijvoorbeeld wel kan, zijn schietoefeningen op doel, techniektraining en individuele oefeningen. Als de sporters in contact met materialen (ballen, infrastructuur …) komen, dan moet de begeleider de mogelijkheid aanbieden om handen regelmatig te wassen of ontsmetten.

Skaten mag

Op voetbalterreinen, trapveldjes en pleintjes op het openbaar domein mogen maximaal twintig personen, plus een begeleider sporten. Op minipitches, basketbalterreintjes in openlucht en beachvolleyterreinen mogen maximaal vier personen, plus een begeleider sporten. 

Ook skaters kunnen voortaan opnieuw terecht op de skateparken in Brugge.Voor de grote skateparken Tempelhof, Entrepot en Daverlo zijn er maximaal twintig personen plus een begeleider toegestaan. Op de overige, kleinere skateparken is dit maximaal vier personen plus een begeleider.

Speelpleintjes blijven vooralsnog afgesloten voor het publiek. Ook outdoorfitnesstoestellen mogen voorlopig niet gebruikt worden.

Lees meer