Chris Bourgois werd vrijdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V Jabbeke.
Benny Proot Chris Bourgois werd vrijdagavond verkozen tot nieuwe voorzitter van CD&V Jabbeke.

Chris Bourgois (53) verkozen tot voorzitter van lokale CD&V: “Ik blijf voorzitter van KSV Jabbeke en zaakvoerder van mijn eigen bedrijf”

Hij is amper een jaar met politiek bezig, maar Chris Bourgois (53) mag zich nu al voorzitter van de Jabbeekse CD&V noemen en voorzitter van de gemeenteraad. Bovendien is hij nog altijd voorzitter van KSV Jabbeke en staat hij aan het hoofd van zijn eigen bedrijf Introduce. “Met een goed team achter me kan ik bergen werk verzetten”, verzekert de Jabbekenaar.

Chris Bourgois (53) weet de komende jaren wat te doen. Hij was al bedrijfsleider, voetbalvoorzitter en sinds kort gemeenteraadsvoorzitter en werd vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie van CD&V in Jabbeke verkozen tot voorzitter van de lokale afdeling. “Ik ben een man die steeds met tweehonderd procent overgave aan iets begint. In de politiek was dat niet anders en dat wordt blijkbaar gewaardeerd. Ik heb loon naar werken gekregen en zal mijn mandaten dan ook met plezier opnemen.” 

Bruisende gemeente

Bourgois wil Jabbeke nog beter maken. “Een positief beleid voeren moet ons doel zijn”, vindt hij. “Tijdens mijn verkiezingscampagne heb ik vaak van de mensen te horen gekregen dat de communicatie van het gemeentebestuur nog beter kan. Als voorzitter wil ik helpen om dat vacuüm te doorbreken. Daarnaast willen we opnieuw meer dynamiek binnen Jabbeke krijgen. De Winterbar Hygge was een schot in de roos. Honderden mensen hebben me gezegd dat zulke evenementen meer mogen georganiseerd worden. Opnieuw een bruisend Jabbeke krijgen: dat moet volgens mij zeker kunnen.”

Verjonging

 Een belangrijke uitdaging voor CD&V in Jabbeke wordt ook de verjonging die ze de komende legislatuur willen doorvoeren in hun bestuursploeg. “Het is inderdaad redelijk uniek dat het schepencollege na drie jaar op verschillende plaatsen zal wijzigen”, stelt Bourgois. “Het is ook voor ons nog niet duidelijk wie binnen enkele jaren welk mandaat zal opnemen. We willen meer jongeren aantrekken en daarvoor moet de dorpspolitiek opnieuw sexy gemaakt worden.” 

Manusje van alles

Chris Bourgois blijft naast gemeenteraadsvoorzitter en CD&V-voorzitter ook voorzitter van KSV Jabbeke en baas van zijn eigen HR-dienstenbedrijf Introduce. “Het wordt inderdaad een drukke periode”, beseft de vijftiger. “Maar ik heb één ding geleerd en dat is dat een goed team onmisbaar is. Ik heb binnen al mijn bezigheden een fantastische ploeg naast me, waardoor de inspanningen verdeeld kunnen worden. Als iedereen zijn taak opneemt, kunnen we bergen werk verzetten.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer