Het kermisweekend gaat dit jaar niet door.
Benny Proot Het kermisweekend gaat dit jaar niet door.

Kermisweekend en bijhorende Nacht van Jabbeke schuiven jaar op door coronacrisis

Alle gemeentelijke of gemeentelijk ondersteunde evenementen en activiteiten in Jabbeke worden tot en met 31 augustus geannuleerd. Dat heeft het schepencollege beslist. Dat betekent vooral slecht nieuws voor het kermisweekend en de bijhorende Nacht van Jabbeke.

Gemeentelijke evenementen en activiteiten zijn momenteel uit den boze door de federale coronamaatregelen. Volgens het gemeentebestuur van Jabbeke is de kans reëel dat deze worden verlengd. Zo blijft het onzeker of activiteiten en evenementen deze zomer al dan niet zullen worden toegelaten, en zo ja: onder welke vorm.

De avondmarkt, gezinsnamiddag, Nacht van Jabbeke en het FoodtruckFestival Jabbeke gaan alvast niet door. “Door onze beslissing is er nu organisatorisch duidelijkheid voor zowel voor de mensen als middelen die hiervoor moesten worden ingezet”, stelt het college. “Het kermisweekend van Jabbeke wordt integraal verplaatst naar 27, 28 en 29 augustus 2021. Er wordt hard gewerkt om het programma van dit jaar te behouden. Het gaat om uitzonderlijke omstandigheden en we hopen dan ook op begrip voor onze beslissing.”

Lees meer